fbpx
ce covor punem in bucatarie

Ce covor punem în bucătărie

Poate că nu mulţi prefera covorul în bucătărie, pentru că această zonă este una destul de murdară, având în vedere că aici se găteşte sau se ia masa, iar petele pot apărea cu cea mai mare uşurinţă.

Cu toate acestea, utilizarea unui covor într-o bucătărie schimba total aspectul încăperii şi oferă şi o mai mare comoditate, ba chiar poate fi vorba şi de o siguranţă şi confort sporite. Aşadar, te-ai hotărât să foloseşti un covor şi în bucătărie şi nu ştii ce să alegi? Mai jos există câteva sugestii. 

Covor mic, în dreptul chiuvetei 

Dacă  ai o bucătărie mică, alege un covor pe care să îl pui în zona chiuvetei, acolo unde petreci o mare parte din timp, de regulă spălând vasele. Alege un covor ca să arate bine şi să fie potrivit cu spaţiul în care îl plasezi. Pe lângă îmbunătăţirea aspectului pe care îl asigură bucătăriei, acesta oferă şi un confort sporit persoanei care stă în dreptul chiuvetei: este moale şi nu oferă senzaţia de rece pe care o oferă de regulă gresia de pe jos. 

Covorul de sub masă

Ar fi bine să iei în considerare plasarea unui covor sub masă dacă ai una în bucătărie sau dacă este vorba despre un open space. Covoarele sunt ideale pentru separarea încăperilor mari deschise în spaţii individuale, oferind în acelaşi timp încăperilor personalitate. Asigură-te că alegi un covor suficient de mare astfel încât să asigure suficient spaţiu şi pentru aşezarea scaunelor. 

Covor în culori neutre sau luminoase

Când este vorba despre culorile şi modelele covoarelor pentru bucătărie, ar fi bine să faci o alegere potrivită pentru crearea unei atmosfere plăcute. Dacă bucătăria este întunecată, alege un covor de culoare deschisă sau neutră pentru a înveseli spaţiul. Contrastul va crea un aspect deosebit şi poţi folosi aceeaşi culoare şi pentru alte accesorii din încăpere cum ar fi perdelele sau obiecte de agăţat pe pereţi. Nuanţele luminoase vor deschide spaţiile mici, aşa că poţi alege cu încredere un covor într-o culoare strălucitoare pentru a oferi senzaţia unei bucătarii mai mari. 

Covoare tradiţionale cu aspect oriental 

Covoarele tradiţionale în tonuri orientale sunt întotdeauna o alegere minunată, indiferent de stilul casei. Atemporalitatea unui covor tradiţional din lana face că acesta să se potrivească perfect în orice stil decorativ. 

Covoare de dimensiuni mari

Covoarele de bucătărie foarte mari sunt perfecte acolo unde este vorba despre o suprafaţă mare de acoperit. Dacă ai o bucătărie luminoasă, mare, alege un covor de dimensiuni mari, pe care să îl pui în mijlocul încăperii. Nuanţe vibrante de albastru sau verde vor putea umple bucătăria cu culori vesele, ceea ce oferă senzaţia unui mediu modern şi interesant care va plăcea tuturor. 

Acum că știi ce covor punem în bucătărie, poţi alege, aşadar, un covor care să se potrivească bucătăriei fără prea mari dificultăţi, iar în ceea ce priveşte murdăria care poate apărea cu o frecvenţă mai mare decât în cazul altor încăperi, este bine de ştiut că soluţia ideală îţi este oferită de ecocuratenie.ro. Orice pată ar apărea pe covor, lasă grijile pe mâna profesioniştilor, iar covorul din bucătărie va avea întotdeauna aspectul inedit pe care îl doreşti. 

Etichete:,

Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri