fbpx

Ce se pune sub covor să nu alunece?

Covorul pe cât este de frumos, pe atât poate fi de periculos, în special dacă alunecă. Aceste accesorii sunt frumoase şi asigură confort termic ridicat, însă multe dintre acestea alunecă.
 

Accidentările produse de covoare care alunecă sunt în primul rând neplăcute, însă trebuie să precizăm că pot fi cu adevărat grave. Totuşi astfel de incidente pot fi evitate, cu câteva accesorii mici. Hai să vedem ce se pune sub covor să nu alunece.

1. Garnituri de covoare

Sunt plăcuțe speciale, care pot fi cumpărate din supermarketuri din raionul de construcţie, din magazinele online  sau din magazinele speciale care comercializează covoare şi accesorii.

Aceste garnituri sunt realizate din cauciuc şi au o parte adezivă, care trebuie aplicată pe covor. Sunt soluții eficiente pentru covoare de toate dimensiunile. Aceste elemente nu pun probleme mari nici când sunt duse la curăţătorie covoare

Garnituri de covoare
folie antiderapanta

2. Căptuşeala subţire din plasă

Dacă garniturile nu sunt potrivite şi răspunsul la  ce se pune sub covor să nu alunece este încă o necunoscută, nu te impacienta… sunt soluţii. Căptuşeala subţire din plasă, sau folia antiderapanta, este perfectă pentru covoare mici şi pentru locuinţe în care nu sunt copii. Aceasta se montează facil, nu necesită prindere sau lipire, însă trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru a fii eficientă. Este potrivită atât pentru pardosele din gresie cât şi pentru cele din parchet.

3. Căptuşeala naturală din pâslă sau lână

Benzile late din căptuşeala naturală din pâslă sau lână sunt potrivite  pentru covoare mari. Acestea au proprietatea de a reveni la forma inițială după rulare. Benzile din material textil trebuie lipite pe covor, având o față adezivă. Nu se deteriorează şi nu se scămoşează, neafectând aspectul covorului după curățare. Au avantajul că pot fi montate şi pe covoare asimetrice.

Acum că ai văzut ce se pune sub covor să nu alunece, poţi începe treaba! Poţi căuta, şi  poţi descoperi care este cea mai bună variantă pentru necesităţile tale. Plasele din pânză pentru covoare şi benzile din pâslă sau lână sunt elemente cu funcţie dublă. În primul rând protejează împotriva alunecărilor, în al doilea rând protejează podeaua, împiedicând formarea zgârieturilor. 

Etichete:

Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri