fbpx

Cu ce scot mirosul de urină din covor

Cu ce scot mirosul de urină din covor
miros de urina in covor

Urina care ajunge pe covor este, probabil, una dintre cele mai mari neplăceri nu numai din cauza mirosului ce trebuie scos, ci din cauza eventualelor pete lăsate pe ţesătură, acestea lăsând urme destul de puternice și întrebarea „Cu ce scot mirosul de urină din covor?”.

Mirosul de urină este unul înţepător, iar îndepărtarea completă a acestuia devine de multe ori dificilă, pentru că sarea din ea se cristalizează şi acţionează ca un deshidratant, absorbind umiditatea din interior şi eliberând mirosuri neplăcute. Dacă a avut loc un accident nedorit, iar acum covorul este pătat de urină şi are şi un miros neplăcut, ai nevoie cu siguranţă de identificarea celei mai bune soluţii de curăţare pentru a reda covorului aspectul curat şi mirosul plăcut. O soluţie completă îţi este dată de serviciile noastre de curatare covoare, profesioniştii tăi în curăţarea covoarelor. Neplăcerile vor fi rapid uitate, iar covorul va arăta din nou aşa cum trebuie, fără ca tu să faci vreun efort fizic sau financiar mare. 

Chiar dacă această soluţie este considerată a fi cea mai eficientă, în cazul în care vei vrea să acţionezi singur pentru a rezolva problema ţine cont de îndrumările de mai jos, iar şansele ca mirosul şi urmele de urină să fie îndepărtate cu succes cresc considerabil. 

Probabil ai observat că şi după ce ai încercat să cureţi o pată de urină, murdăria reapare. Ai putea crede că a rămas covorul pătat, însă ce se întâmplă de fapt este că murdăria a rămas adânc în covor şi revine la suprafaţă. În acest caz este nevoie de îndepărtarea completă, de scoaterea petelor în profunzime. Există agenţi de curăţare care te vor ajuta să îndepărtezi pata şi mirosul de urină, dar mulţi dintre aceştia ajung doar să mascheze temporar mirosul printr-un parfum puternic. Pe măsură ce trece timpul, sarurile din urina rămân mascate, dar active, iar bacteriile se formează rapid şi emana mirosuri care persistă în aer. Pentru a evita acest lucru, este foarte important să acţionezi cât mai rapid posibil după ce ai observat urmele de urină pe covor. 

Şterge zona afectată cu o cârpă curată care absoarbe bine, fără a freca, pentru a îndepărta excesul de umiditate. Asigură-te că ştergi dinspre exterior spre centru, pentru a preveni răspândirea lichidului pe o suprafaţă mai mare a covorului. Repetă acest lucru până când cârpa nu mai absoarbe deloc umezeală. 

Foloseşte apoi un detergent pentru covoare pe care îl aplici pe zona afectată în mod uniform, lasă-l să acţioneze conform indicaţiilor de pe ambalaj şi şterge apoi zona respectivă exact cum ai procedat în prima etapă, astfel încât pata să nu se extindă. Şterge iarăşi cu o cârpă uscată până când covorul rămâne complet uscat. 

De asemenea, este important de reţinut că, din păcate, dacă nu acţionezi imediat poate fi deja prea târziu să scoţi petele şi mirosul şi nu mai poţi face nimic apoi. Dacă urină a trecut neobservată şi nu a fost imediat curăţată, este posibil ca aceasta să fi ajuns deja în fibrele adânci ale covorului, până la podea. În acest caz, rişti că niciun produs să nu mai poată elimina mirosul

Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri