fbpx
Cu ce se curata pixul de pe canapea?

Cu ce se curata pixul de pe canapea?

Canapelele sunt vedete în livinguri, sunt confortabile şi creionează stilul ambiental. Întreținerea acestor corpuri de mobilier poate fi o adevărată provocare, în special dacă piesele sunt îmbrăcate în materiale textile, sau dacă în locuinţă sunt copii.

Pentru că activitățile şcolare ale elevilor pot lăsa urme pe canapele ne-am propus să descoperim cu ce se curăţa pixul de pe canapea. 

Canapea din piele ecologică

canapea din piele ecologică

Pixul poate fi o adevărată provocare chiar şi pentru materialele facil de întreținut precum pielea ecologică. Canapelele din piele ecologică mâzgălite de pix pot fi curăţate acasă cu detergenţi speciali, prietenoşi. Totuşi rezultatele nu sunt întotdeauna garantate. Apelând la serviciile profesionale ale unei firme care se ocupă de curăţare canapele, ai certitudinea că urmele sunt îndepărtate, dar şi ca piesa îşi păstrează aspectul impecabil. Trebuie să recunoaştem că a încerca să îndepărtezi pixul cu solvenţi agresivi sau cu substanţe abrazive poate duce la deteriorarea iremediabilă a canapelei. Alternativa, serviciile profesionale ale specialiştilor, este soluţia economică şi sigură de îndepărtare a pixului.

Canapea din material textil

canapea din material textil

Materialul textil pare a fi absorbant pentru murdărie şi accidente școlare. În cazul în care nu ai o husă de protecţie, cu siguranţă, ai pete de toate felurile…de suc, de apă, ceva iaurt, urme de carioci, cerneală , pix sau ojă. Materialului textil trebuie să i se acorde multă atenţie pentru că se poate deteriora rapid. Incorect curăţat capătă aspect spălăcit, de vechi,  iar canapeaua va păstra din urmele  de murdărie. Şi în acest caz este recomandat să alegeţi serviciile profesioniştilor. Echipele de curăţenie vin cu ustensile specializate dar şi cu solvenţi prietenoşi. În principiu, canapelele sunt curăţate cu aparate cu inserţie şi perii speciale, deci nu sunt îndepărtate doar urmele de murdărie de la suprafaţă. Canapelele sunt igienizate în profunzime, fiind îndepărtaţi în acest proces şi acarienii.

Canapele din piele naturală

canapea din piele naturala rosie

Pe cât sunt de frumoase, pe atât de provocatoare este igienizarea acestora. Procedeele pe care trebuie să le realizezi în vederea păstrării stării optime sunt de îndepărtare a prafului cu solvenţi prietenoși și cârpe moi. Când vine vorba de murdărie profundă, precum mâzgăliturile de pix, lucrurile sunt clare! Trebuie curăţare specializată cu echipamente şi solvenţi speciali. 

Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri