fbpx

Cum cureţi oja de pe covor

Chiar dacă zici că economiseşti bani pe serviciile de manichiura-pedichiura…inevitabilul se poate produce şi ajungi până la urmă la pagube mai mari.

Sau poate ai lăsat la îndemână copiilor sticluţele de ojă şi deodată…accident! Oja a ajuns pe covor. Ce este de făcut în acest caz și cum cureti oja de pe covor

Fie că este vorba despre un covor cu fir lung sau despre unul cu fir scurt, despre unul pufos sau unul mai clasic, din materiale diverse, este foarte important să acţionezi rapid şi cu mare atenţie atunci când apare o astfel de tragedie. Respectarea paşilor de mai jos pentru îndepărtarea ojei de pe covoare ar trebui să funcţioneze foarte bine, însă dacă rezultatele nu sunt cele dorite, poţi găsi şi soluţii alternative. Soluţii există, iar cea mai bună dintre acestea este oferită de ECO Curatenie, atunci cand vorbim de curatarea covoarelor. Tot ceea ce îţi rămâne de făcut este să laşi ca problema să fie rezolvată de profesionişti, iar rezultatele obţinute sunt cele pe care le şi doreşti. Nimic mai simplu pentru a scăpa de petele de oja de pe covor atunci când te-ai aştepta ca pentru problema ta să nu mai existe nicio soluţie. 

Înainte de toate, nu intra în panică. Şterge uşor oja în exces cu un prosop de hârtie şi ai grijă să nu răspândeşti oja pe o suprafaţă mai mare. Dacă aceasta s-a uscat deja, foloseşte un cuţit de unt sau un alt instrument asemănător cu care să răzuieşti oja întărită. Apoi este timpul să aduci soluţiile de curăţare. 

Poţi folosi oţet sau bicarbonat de sodiu pentru îndepărtarea ojei?

Mulţi spun că aceste soluţii sunt eficiente şi pentru îndepărtarea ojei de pe ţesătura covoarelor. Dacă încerci să foloseşti oţet, udă bine cu apă suprafaţa afectată şi apoi aşază un prosop de hârtie înmuiat în oţet deasupra zonei. Lasă-l să acţioneze aproximativ 10 minute, apoi freacă pata până când aceasta dispare. 

Dacă încerci să îndepărtezi pata cu bicarbonat, presară suficient praf pe zona pentru a acoperi bine pată, apoi toarnă ghimbir deasupra zonei şi lasă-l să se înmoaie timp de 10 minute. Freacă uşor până când pata dispare, apoi clăteşte zona cu apă sau şterge cu o cârpă umedă. 

Pot folosit acetona pentru a curăţa oja de pe covor?

Răspunsul scurt este da, dar înainte trebuie să ştii că există anumite măsuri pe care trebuie să le iei în acest sens. Asigură-te că testezi pe un colţ ascuns al covorului modul în care acţionează acetona, nu cumva aceasta să deterioreze ţesătură. Dacă covorul se decolorează sau observi că culoarea din covor se ia pe cârpă cu care cureţi, renunţa la această metodă. 

Dacă ai un covor de culoare mai închisă, foloseşte diversele soluţii cu multă precauţie, pentru că uneori îndepărtarea ojei poate modifica culorile mai întunecate ale covorului. Dacă este îngrijorat de urmele nedorite, optează pentru o soluţie alternativă de curăţare, cum ar fi fixativul sau detergentul de vase. Reţine că fixativul funcţionează doar pe pete deja uscate, iar detergentul de vase se amestecă foarte bine cu apă caldă făcând multă spumă pentru a deveni eficient în curăţarea ojei de pe covoare

Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri