Cum să alegi un covor
Covorul îndeplineşte funcţia de izolator, păstrează căldura la nivelul podelei asigurând confort personal, totuşi această piesă îndeplineşte şi o sarcină estetică și aduce echilibru sau conturează stilul încăperii. În rândurile următoare vei descoperi cum să alegi un covor perfect!
Cum să alegi un covor în funcţie de dimensiune
Dacă vorbim despre cum să alegi un covor în funcție de dimensiune lucrurile sunt destul de simple. Trebuie să măsori cu atenție suprafață. Covorul nu trebuie introdus sub corpuri mari de mobilier – canapea, biblioteca, pat, comodă – pentru că nu îşi îndeplinește scopul, ba chiar igienizare acestuia devine o sarcină dificilă.
Selectarea covorului în funcție de material
Un alt aspect căruia trebuie să-i acorzi multă atenție ține de materiale. Cele mai multe piese sunt realizate din poliester. Material ușor de întreținut, foarte variat din punct de vedere cromatici şi stilistic. Sunt şi covoare din lână, sau realizate din păr de cămilă. Trebuie să recunoaştem că aspectul lor este somptuos şi rafinat. Acestea din urmă sunt mai pretențioase când vine vorba de întreţinere şi necesită servicii specializate de curăţare covoare.
Păr scurt, lung sau lăţoase?
Cum să alegi un covor perfect, nu este chiar o sarcină simplă. Dacă ai descoperit care sunt dimensiunile perfecte şi materiale care se potrivesc încăperii, trebuie să analizezi şi detalii mai fine legate de firul covorului. Sunt covoare cu păr scurt, care asigura izolare bună şi sunt foarte ușor de aspirat. Covoarele cu păr lung asigura izolare foarte bună, se întrețin facil şi au estetică deosebită. Practic, îmbogăţesc frumos încăperea. Covoarele lăţoase sunt cu adevărat impresionante. Chiar dacă întreținerea acestora poate dă bătăi de cap estetică excepțională face că efortul să merite.
Design, stil, cromatică
Detaliile legate de stil şi design sunt personale. Cum să alegi un covor cu flori când preferi liniile minimaliste? Cum să alegi un covor gri când iubești culorile vibrante? Când doreşti să transformi această piesă în pată de culoare, nu te lasă îndrumat decât de preferinţe.
Ţine minte, când vrei să realizezi un decor scandinav alegi minimalism, decorul oriental se realizează cu ajutorul florilor şi a culorilor vibrante. Elementele clasice pot fi desăvârşite cu nuanţe de alb, galben şi crem iar un ambient modern se conturează în jurul geometriei.