fbpx

Cum scapi de acarieni?

Afla cum poti scapa de acarieni

Acarienii sunt arahnide înrudite cu căpuşele şi păianjenii sunt ființe mici pe care nu le putem depista cu ochiul liber.

Se poate spune că sunt vietăţi cosmopolite, pentru că trăiesc în jurul oamenilor. Se hrănesc cu resturi care se găsesc în straturile superioare al dermei ( celule moarte, resturi de țesut în descompunere, ciuperci şi alte microorganisme) sunt atraşi de transpiraţie, umiditate şi căldura. 

Poate nu știați dar acarienii sunt prezenți în perne, în saltele relaxe, în pilote, între fibrele textile și bureții canapelelor. Studiile au arătat că tot mai mulți oameni manifestă sensibilitate la aceste vietăţi, şi calitatea vieții este afectată. Este lesne de înțeles că îndepărtarea acestora, şi micșorarea coloniilor au devenit pentru pacienții cu alergii o adevărată provocare. În rândurile următoare ne-am propus să  descoperim câteva metode de îndepărtare a acarienilor.

Tratamente termice – perne, pilote, lenjerii de pat 

Acarienii obișnuiesc să îşi facă colonii în articolele de somn – saltele, perne, pilote, lenjerii, canapele –  pentru că pot migra rapid şi se pot hrăni. Obiectele menționate  au o încărcătură colonială foarte mare spre sfârşitul toamnei, iarna şi la început de primăvară, pentru că atunci încăperile sunt mai puțin ventilate şi umiditatea este ridicată, condiție prielnică pentru înmulțire. 

Studiile specialiştilor au scos la iveală că aceste arahnide mor la temperaturi înalte, de peste 60 de grade celsius dar şi la temperaturi negative mai mici de -20 de grade celsius. În cazul acesta, pernele, pilotele şi lenjeriile de pat pot fi curățate la programe speciale, antialergice, sau pot fi introduse în pungi speciale în lada frigorifică pentru 24-48 de ore.

Soluţii anti acarieni  – aspiratoare cu inserţie – canapele, saltele relaxe

Canapele şi saltelele relaxe sunt obiecte voluminoase care susțin dezvoltarea coloniilor de acarieni. Şi acestora trebuie să li se acorde atenție specială. Nu pot fi supuse tratamentelor termice, însă pot fi utilizate tratamente de igienizare cu soluții speciale care ucid micile vietăți. Soluțiile dezvoltate de specialisti nu sunt toxice pentru oameni şi nu afectează sănătatea, însă trebuie aplicate în profunzime pentru a avea certitudinea că își ating scopul.

Cu ajutorul aspiratoarelor cu inserţie substanțele dăunătoare pentru acarieni sunt împinse în profunzime şi apoi extrase. În proces sunt extrase şi resturile microscopice ale acarienilor şi ouălor acestora.  Se poate aprecia că aparatele cu inserţie nu doar curăţă canapelele şi saltele, dar contribuie la igienizarea acestora distrugând coloniile de acarieni. 

Acestea sunt modalitățile de distrugere a micilor dăunatori, însă sunt şi câteva măsuri de prevenire. Persoanelor cu alergii severe la acarienii de praf li se recomandă înlăturarea covoarelor, fapt că ajută la igienizarea rapidă, optimă şi corectă a spațiului. Înlocuirea tapiţeriei textile sau acoperirea acesteia cu husă din piele sau piele ecologică, care nu permite migrarea acarienilor.

Huse care împiedică tranziția acarienilor se poate realiza şi pentru salteaua relaxa şi pentru perne. Măsurile menţionate au ca scop împiedicarea migraţiei acestora şi totodată înmulțirea lor. 

Acestea sunt câteva metode eficiente de înlăturare a acarienilor de praf, vietăţi care afectează calitatea vieţi pentru aproximativ 25% din populaţie.

Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri