fbpx
Servicii curatare covoare in sector 5

Cum se curăță o canapea din material textil: un ghid pas cu pas

Pe cât de frumoase sunt canapelele din material textil pe atât de multe probleme pot pune când vine vorba întreţinere şi curăţare.
Şi oricât de multă grijă ai avea, pot apărea mici accidente, sau exploatarea îşi spune în cele din urmă cuvântul. Nu te descuraja, am cerut sfatul specialiştilor şi am descoperit câteva trucuri despre cum se curăță o canapea textilă. Înainte de a începe curățarea efectivă analizează cu atenție fibra tapiţeriei, în funcție de proprietățile acesteia te poţi orienta şi poţi alege solvenţii potriviţi.  

  • Catifeaua este un  material delicat, plăcut la atingere, dar pretenţios, trebuie curăţat în totalitate cu soluţii speciale. Se evită astfel decolorarea şi formarea petelor.
  • Lâna este o fibră rezistentă, dar pretenţioasă la apă. Nu se recomandă utilizarea apei pentru curăţarea tapiţeriei din lână pentru că materialul se poate strânge şi poate oferi aspect neplăcut.
  • Microfibra este un material popular ce nu pune probleme la curăţare. Nu rămân pete în urma curăţării solvenţilor pe bază de apă şi nu se strânge, în plus are avantajul că se curăţa facil. 
Curatarea unei canapele din material textil. Inainte si dupa.
Curatarea unei canapele din material textil. Inainte si dupa.

Pasul 1  – aspiraţie canapele

Primul pas ce trebuie realizat este de îndepărtare a resturilor  de orice tip, fie că vorbim de resturi alimentare, par de animal, scame, acestea trebuie îndepărtate. Eliminarea lor se poate realiza prin aspirare sau prin curăţare cu ajutorul unei perii moi.

Pasul 2  – se identifică petele şi zonele de curăţare

Este indicat să ai în minte un plan înainte de a începe curăţarea. Cu siguranţă, vei observa că anumite zone sunt mai murdare faţă de altele, pe acestea din urmă va trebui să insişti

Paul 3  – aplică solventul corespunzător

Cum a precizat în rândurile anterioare trebuie selectat solventul în funcţie de tipul materialului. Aşa ai certitudinea că tapiţeria este protejată. Distribuie solvent peste petele persistente, dar şi peste celelalte părţi mai puţin murdare. Întinde solventul cu o cârpă textilă moale. Soluţia astfel distribuită trebuie lăsată pentru câteva minute să acţioneze.

Dacă solventul este unul organic nu va mai fi nevoie de niciun pas suplimentar. În cazul solvenţilor chimici va fi nevoie de clătire suplimentare.

În cazul în care petele nu s-au curăţat şi murdăria este una profundă poţi opta pentru o curăţare cu aspirator cu aburi. Aparatura profesională asigură curatarea canapelelor si de asemenea rezultate foarte bune cu solvenţi organici care acţionează blând dar eficient.

Read Comments

Cum să îţi alegi o canapea din material textil - Integration.ro

17 feb. 2021

[…] de a te gândi la cum o întreţii,  la  cum se curăţa o canapea este important să verifici cu multă responsabilitate alte aspecte. Dimensiunea, stilul, aspectul, […]

Comments are closed.

Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri