fbpx

Cum se igienizează o saltea uzată

Pentru a funcţiona corect, organismul uman are nevoie de aproximativ opt ore de somn. Se poate deduce că petrecem aproximativ o treime din viaţă dormind.

Privind această perspectivă se poate înţelege de ce este important să se menţină salteaua de dormit curată.

Sunt câteva operaţiuni simple superficiale ce trebuie repetate periodic care ajută la păstrarea saltelei în stare perfectă de utilizare sunt şi câteva operațiuni complexe cărora trebuie să li se acorde un plus de atenție pentru a avea certitudinea că starea de igienă este înaltă. Operaţiunile de curăţare a unei saltele sunt destul  limitate. Curăţarea se poate realiza superficial şi profund.

Curăţarea superficială a saltelei

Curăţarea superficială este o sarcină ce trebuie realizată săptămânal. Presupune îndepărtarea lenjeriilor şi aspirarea suprafeţei. Această etapă este importantă pentru a preveni îmbâcsirea saltelei. De asemenea prin operațiunile de aspirare sunt îndepărtaţi o parte dintre acarienii care produc disconfort persoanelor cu sensibilitate. 

Este important ca aspiraţia să se realizeze pe toate fețele, şi să vă asiguraţi că în timpul operaţiunii sunt îndepărtate toate resturile vizibile, de păr, mâncare, s.a

Curăţarea profundă  

Această operațiune de curatare a saltelelor, este recomandată în cazurile de murdărie accentuată. În cazul în care salteaua este prevăzută cu husă detaşabilă, lucrurile sunt destul de simple, aceasta poate fi îndepărtată şi curăţată în maşina de spălat, sau dusă la curăţătorie. Dacă nu există o astfel de opţiune igienizarea se realizează cu solvenţi speciali, cu ajutorul unei perii şi a unei bucăţi de pânză. 

În primul rând se identifică tipul murdăriei şi petele ce trebuie curățate. În funcţie de acești parametri se aleg solvenţii specifici. Nu se folosesc soluții cu înălbitor pentru saltele, deoarece pot rămâne reziduuri de la detergenţi iar aceștia sunt toxici. Se vor utiliza substanțe speciale, disponibile în magazine, solvenţi organici sau preparaţi în casă. Soluţiile cu bicarbonat de sodiu au proprietatea de a înălbi eficient, cei cu zeamă de lămâie ajută la îndepărtarea urmelor persistente, iar cele pe bază de alcool ajută la îndepărtarea urmelor de mucegai.

Se pulverizează soluția pe suprafața afectată a saltelei. După ce zonă se umezeşte de curăța murdăria cu ajutorul periei moale. După îndepărtarea petelor se tamponează zona curățată cu pânză textilă, astfel se îndepărtează surplusul de apă şi de  detergent. Salteaua trebuie lăsată după acest proces fără lenjerie, iar încăperea trebuie bine ventilată, pentru a  se usca natural. 

Dacă petele sunt profunde, şi suprafaţa acestora este mare se recomandă curăţarea cu ajutorul aparatelor speciale cu inserţie. 

Read Comments

Cu ce se curata pixul de pe canapea? - Eco Curatenie

12 mart. 2021

[…] şi perii speciale, deci nu sunt îndepărtate doar urmele de murdărie de la suprafaţă. Canapelele sunt igienizate în profunzime, fiind îndepărtaţi în acest proces şi […]

Comments are closed.

Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri