fbpx

Glosar termeni

< Toate subiectele
Imprimare

Acarian

Peacock mite, Tuckerella sp.jpg
acarian

Traieste alaturi de noi si este imposibil de observat cu ochiul liber, asa poate fi definit acarianul. Face parte din viata noastra de zi cu zi, oricat de neplacut ar fi. Cu siguranta ai auzit de mai multe ori, de la diferite persoane, ca sufera din cauza acestora. Un sfert din populatia pamantului au reactii de alergie la acarieni. Crizele alergice creaza disconfort persoanelor alergice la acarienii de praf, unii dintre ei dezvoltand astm bronsic. Excrementele acestora produc persoanelor cu sensibilitate ridicata, inflamatii ale cailor respiratorii si mucus.

Ce este un acarian?

Inruditi cu arahnidele, arata ca niste paianjeni mici, au invelisul corpului format dintr-un strat fin de culoare albastra. Desi femelele pot avea durata de viata de pana la 70 de zile, mascultii pot trai doar pana la 19 zile. Chiar daca nu pot fi vazuti cu ochiul liber, traim cu ei; Acarienii se regasesc in pilote, perne, saltele, canapele, covoare unde se hranesc cu resturi de tesuturi, microorganisme si ciuperci microscopice. Inmultirea acestora este favorizata de umiditate si transpiratie.

Cum afecteaza acarianul sanatatea umana?

Crize alergice, care in mod repetat duc la dezvoltarea astmului bronsic. Inflamarea cailor respiratorii si producerea de mucus.

Curpins
Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri