fbpx

Glosar termeni

< Toate subiectele
Imprimare

Antibacterian

substanta antibacteriana

Orice substanta care distruge bacteriile sau le suprima cresterea sau capacitatea de reproducere este considerat „Antibacterian”. Caldura, substantele chimice precum clorul si medicamentele antibiotice au toate proprietati antibacteriene.

Multe produse antibacteriene pentru curatarea sau spalarea covoarelor, mochetelor sunt vandute astazi. Astfel de produse nu reduc riscul aparitiei simptomelor bolilor infectioase virale la persoane sanatoase.

Ce fac substantele antibacteriene?

Substantele antibacteriene sunt descrise cel mai frecvent ca substante utilizate pentru dezinfectarea suprafetelor si eliminarea bateriilor potential daunatoare. Spre deosebire de antibiotice, acestea nu sunt utilizate ca medicamente pentru oameni sau animale.

Ele se gasesc in produse precum sapunuri, detergenti, produse de sanatate si produse de curatare de uz casnic: dezinfectare pardoseli, suprafete, etc.

Ce contin substantele antibacteriene?

Tricoslanul si triclocarbanul sunt cei mai frecventi compusi folosit ca antibaterieni in sapunuri, pasta de dinti, apa de gura, deodorante si produse de curatenie.

Cu toate acestea, alte ingrediente antibacteriene intalnite din sapunuri includ clorura de benzalconiu, clorura de bensetoniu si cloroxilenol.

Cum ucid substantele antibacteriene bacteriile?

Este cunoscut faptul ca eficacitatea detergentilor antibacterieni provine de la tricoslanul ce poate inhiba cresterea diferitelor bacterii, precum si a unor ciuperci.

Curpins
Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri