fbpx

Glosar termeni

< Toate subiectele
Imprimare

Antimicrobian

Produsele antimicrobiene ucid sau incetinesc raspandirea microorganismelor. Microogranismele includ bacterii, virusi, protozoar si ciuperci, cum ar fi mucegaiul. Ca si antiseptice, produsele antimicrobiene, sunt folosite pentru tratarea sau prevenirea bolilor la oameni, animale de companie si alte vietuitoare.

Care este diferenta intre antimicrobian si antibacterial?

In timp ce un agent antibacterian va ucide o gama larga de bacterii usoare, un agentr antimicrobian ofera un domeniu de protectie mult mai larg, care actioneaza ca agent antibacterian, antibiotic, antifungic, antiparazitar si antiviral, toate in unu!

Cum ucide agentul antimicrobian bacteriile?

In functie de tipul de bacterie, angentii antimicrobieni ucid bacteriile prin diferite metode. Majoritatea antisepticilor si dezinfectantilor ucid bacteriile imediat provocand explozia celulei bacteriene, proces cunoscut si sub numele de conjugare bacteriana, prin consumul de resurse bacteriene, prevenind multiplicarea acestora.

Ce sunt antimicrobienii naturali?

Plantele(ierburi, condimente, fructe, legume, seminte si frunze) sunt principiala sursa de antimicrobiene ce contin multe uleiuri esentiale ce au efect de conservare impotriva diferitelor microoganisem. Antimicrobienele naturale, ce provin din diferite surse, sunt folosite pentru conservarea alimentelor si a pentru a preveni microorganismele patogene.

Exemple de antimicrobieni

Penicilina, aminoglicozide, ofloxacina. Antibiotice bacteriostatice – Aceste antibiotice au un efect inhibitor asupra bacteriilor. Exemplu: Eritromicina, tetraciclina, cloramfenicol.

Curpins
Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri