fbpx

Glosar termeni

< Toate subiectele
Imprimare

Bicarbonat de sodiu

bicarbonat de sodiu sau praf de copt

Bicarbonatul de sodiu cunoscut in mod obisnuit praf de copt, este un compus chimic cu formula NaHCo3. Este o sare compusa intr-un cation de sodiu si anion de bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu este un solid alb care este cristalin, dar apare adesea ca o pulbere fina.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai versatile ingrediente din bucatarie. In timp ce majoritatea oamenilor il folosesc ca agent de dospire la coacere, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat si in bucatarie pentru gatit precum si pentru curatenie.

La ce este folosit bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un antiacid utilizat pentru ameliorarea arsurilor la stomac si a indigestiei acide. De asemenea, medicul dumneavoastra va poate prescrie bicarbonat de sodiu pentru a va face sangele sau urina mai putin acide in anumite conditii. Acest medicament este uneori prescris pentru alte utilizari; adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru mai multe informatii.

Poate fi folosit bicarbonatul de sodiu pentru curatenie?

Bicarbonatul de sodiu actioneaza ca un agent de curatare, deoarece este un alcalin usor si poate provoca dizolvarea usoara a murdariei si a grasimii in apa pentur o indepartare eficienta. Bicarbonatul de sodiu se dezodoriezeaza prin aducerea atat a moleculelor de miros acid, cat si bazic intr-o stare neutra, mai lipsita de mirosuri.

Curpins
Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri