fbpx

Glosar termeni

< Toate subiectele
Imprimare

Dermatite

Dermatita este o afectiune a pielii care se manidesta prin roseata, mancarime, eruptii sau uscarea acesteia.

Cand dispare dermatita?

Pentru a trata dermatita cu succes, trebuie sa identificati si sa evitati cauza reactiei dumneavoastra. Daca puteti evita substanta ce cauzeaza reactia, eruptia cutanata se curata de obicei intre doua si patru saptamani. Puteti incerca sa calmati pielea cu comprese reci si umede, creme anti-mancarime si alti pasi de auto-ingrijire.

Care este diferenta dintre eczeme si dermatite?

Dermatita este o cauza a eczemelor, care se refera la afectiunile pielii care provoaca inflamatii si iritatii. Termenii sunt uneori folositi pentru a descrie acelasi lucru. Dermatita este o afectiune cronica a pielii care are ca rezultat pielea de culoare rosie, inflamata, uscata si mancarimile.

Ce cauzeaza dermatita?

Factorii declansatori cunoscuti pentur dermatita includ expunerea la alergeni, cum ar fi polenul, parul, animalele de casa, stresul si altele. Dermatita mai poate fi cauzata de tesaturi textile, sapunuri si produse de curatare pentru uz casnic.

Hidratarea cu apa in timpul unei eruptii de dermatita

Pentru persoanele predispuse la eczeme, pielea prea uscata poate deveni usor iritata, pot izbucni mancarimi sau pete rosii. Va puteti rehidrata pielea consumand multa apa, hidratându-vă bine dupa dus si folosind un umidificator.

Curpins
Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri