fbpx

Glosar termeni

< Toate subiectele
Imprimare

Soda Caustica

Substantele caustice sunt substante chimice puternic alcaline. Sunt corozive, ceea ce inseamna ca au capacitatea de a deteriora sau distruge alte substante cu care intra in contact printr-o reactie chimica. Studiile arata ca cel mai frecvent accident este provocat expunerea la substante caustice, cauzand arsuri externe.

La ce este folosita soda caustica?

Soda caustica este un alcalin versatil. Principalele sale utilizari sunt in fabricarea de celuloza si hartie, sapun si detergenti, produse petroliere si productie chimica. Alte aplicatii includ tratarea apei, produse alimentare, textile, prelucrarea metalelor, minerit, fabricarea sticlei si altele.

De ce este soda caustica folosita pentru curatenie?

Soda caustica sau hidroxidul de sodiu are multe utilizari, cum ar fi deblocarea canalelor de scurgere si fabricarea sapunului. Motivul pentru care agentii de curatare a canalelor de scurgere contin hidroxid de sodiu, este ca transforma grasimea care infunda conductele in sapun, care mai apoi se dizolva in apa. Acestea fac soda caustica un agent de curatare foarte eficient.

Pot amesteca soda caustica cu apa?

Un lucru important ce trebuie retinut este ca intotdeauna soda caustica trebuie adaugata in apa, NU apa in soda caustica. Clatiti bine echipamentul si zonele tratate dupa utilizare. Nu adaugati niciodata soda caustica nedizolvata direct in canalele de scurgere, etc.

Cum se depoziteaza soda caustica acasa?

Pastrati bulgarele de soda caustica in recipiente bine inchise si etichetate corespunzator. Nu depozitati soda caustica in recipiente de aluminiu, deoarece acestea pot produce hidrogen gazos inflamabil. Fulgii de soda caustica trebuie depozitati in spatii uscate si reci, bine ventilate, pentru a evita formarea si raspandirea prafului.

Poate fi folosita soda caustica pentru desfundarea chiuvetei?

Turnati soda caustica pe instalatie. Soda caustica sau hidroxidul de sodiu este o substanta chimica extrem de puternica care va dizolva majoritatea blocajelor care va infunda chiuveta. Soda caustica poate fi achizitionata de la majoritatea magazinelor de profil.

Curpins
Copyright © ECO Curatenie | ANPC | Politica de utilizare Cookie-uri